Equip de professores

Teresa Aguadé Tarés

Teresa Aguadé

Teresa Aguadé

Inicia els seus estudis de dansa a l’Escola de Dansa del Centre de Lectura.(1968- 1980). Continuant els seus estudis a Tarragona, Barcelona, Paris, Madrid, Londres…

Estudis de Dansa al The Royal Academy of Dancing de Londres: Elementary, Intermediate i Advance. Titulada pel Real Conservatorio de Madrid. Especialitat de dansa Clàssica, amb la qualificació de Notable.

Pedagogia de la Dansa (equivalència dels estudis superiors). Ministerio de Educacion y Ciencia 2007.Com Ballarina: Les danses de la Bauhaus 1985 i Retrato 1987 (Susanna Sasse. Amb el grup Daucen. Dansa contemporània). Directora- fundadora, Ballarina i coreògrafa del GDN, Grup de Dansa Neoclàssica del Centre de lectura (1987-1999) Codirectora- fundadora i coreògrafa de la Jove companyia de Dansa del Centre de Lectura (2000 – 2013).Com docent: Des de 1979 fins l’actualitat professora i directora de l’escola de Dansa del Centre de Lectura. Professora de Dansa al col·legi Sant Josep, Crèdits Variables i Tallers de Dansa.(Des de 1994 fins l’actualitat).

Altres Institucions: Membre del comitè tècnic del Premi Internacional de dansa Roseta Mauri, Teatre Fortuny, novembre 2001 – març 2013. Presidenta de l’Associació de professors de les comarques de Tarragona.


Juny Cases Andreu

Juny Cases

Juny Cases

Titulada per l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de Dansa Contemporània 1989-93. Pedagogia de la Dansa 2oo8-11 per l’Institut del Teatre de Barcelona.

Ballarina de la companyia Roberto G. Alonso en diferents muntatges coreogràfics com: ” I tu no hi ets…” 1996, “Cloro que sí! “Grec’ 96, ” Sin ton ni son ” finalista a Maspalomas’98(Gran Canària), posteriorment inclosa al Grec’98, ” Sota la neu a l´agost” 1998, ” Pupa cura pupa sana” finalista al Ricard Moragues ’99, ” Un i un fan tres” 2000-01.

Ballarina i actriu a l’Òpera ” El gato con botas” de X. Montsalvatge estrenada el 1996 fent gira per Catalunya i l’Estat Espanyol en les temporades 97/ 98 i programada al Teatre Regina el 1999 dirigida per Pep-Anton Sanchez i Carmen Bustamante.Ballarina i coreògrafa de l’espectacle” Un hivern sense sabates” estrenat el Principal de Valls el 2002.

Professora de dansa a Dansa -Block de Sant Cugat del Vallès 1996-2006.

Actualment és professora i sotsdirectora de l’escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus on imparteix classes de dansa contemporània.

Coodirectora de la “Jove Companyia de Dansa del Centre de Lectura de Reus “, creada al 2000 a la mateixa escola de dansa.


Lourdes Gómez Simon

Lourdes Gómez

Lourdes Gómez

Graduada de Nivell Professional, a l’Escola Nacional d’Art, Especialitat Ballet Clàssic, amb el Títol de Ballarina – Professora, aconsegueix el nivell de tercer any de la Llicenciatura en Arts de la Dansa a l’Institut Superior d’Art de l’Havana, Cuba, i la Llicenciatura en Història de l’Art a la Facultat d’arts i lletres de la Universitat de l’Havana.

Ha realitzat diferents cursos de Postgrau, de Metodologia de l’Ensenyament del ballet de l’Escola Cubana i Metodologia dels Balls de Saló dels S XV-XIX.

Treballa com a ballarina i professora del Teatre Bellini de Nàpols, i en diverses Acadèmies de Ballet a Bogotà, Colòmbia, on realitza Seminaris Teòric-Pràctics de Panorama Artístic i Danses de Caràcter. Ha obtingut diversos premis al Programa “Distrital” de Jurats-Dansa 2007, i va ser Jurat Qualificador per al Concurs “Distrital” Assaig i Crònica de Dansa, convocat per Secretària de Cultura, Recreació i Esport Bogotà, Colòmbia.

Com a professora de ballet de l’Escola de Dansa Artis de Tarragona, i de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus, ha treballat en les Gales de Dansa i en els festivals, a més ha preparat alumnes per al premi Beca del Concurs Roseta Mauri.


Carmen Fernández González

Carmen Fernández

Carmen Fernández

Estudis de dansa Espanyola fins el 5è Curs en el Conservatori de Madrid. Titulació del Mètode de Castanyoles d’ Emma Maleras amb Matrícula d’Honor.

Ballarina i actriuen diferents companyies: Cia José de la Vega(1987-1991), Cia Rosa Garcia i Enrique Burgos (1991-1994), Cia Color Danza (1994-2005), Increpación Danza i Cia de Càmara Almodis (2007-2008), Cia Epsilon (companyia de persones amb discapacitat) (2011).

Teatre: Monòlegs al cafè teatre “La Cerilla “; Obra de teatre Cateatrelendari; Dansa-teatre : · Gitana del Albaicín (al museu del Cau Ferrat de Sitges) ; Aquí y ahora (1er premi del 4rt certamen coreogràfic de Salt); En un racó de l’ànima (dins el Festival Mesdansa de Reus); Priorat Terra d’Aran (espectacle literari amb coreografia i interpretació pròpia, dirigit per Josep Ahumada) (2005-2013).

Com docent:

1988-2001 C.N. Mare de Deu de Bellvitge ( L’Hospitalet); Centre Cívic de Can Oriac i Poble Nou de Sabadell; Centre Cultural “Casa de Andalucía” de El Prat de Llobregat; Escola de balls de saló (Bailongu); 2001-2010 Escola de Dansa Color; Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus. 2010-2013 Dancegold; Tracart (Escola de Teatre); Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus.


Betlem Llop Simón

Betlem Llop

Betlem Llop

Inicia els seus estudis de Dansa a l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus,el 1970. Estudis de Dansa Clàssica a l’Escola Superior de Dansa de l’Institut Musical de Tarragona, cursos de 1r a 5è amb qualificació de notable.

Estudis de Dansa Clàssica i Dansa Clàssica Espanyola a l’Escola Rosa Maria García de Barcelona.

Diferents cursos de: Curs d’Aeròbic(1993) FEAD. BARCELONA. Curs de STEP, Master d’Aeròbic (1994) FEAD. BARCELONA

Com Ballarina i professora: Professora de Dansa clàssica i dansa jazz com activitat extraescolar al Col·legi Sant Josep de Reus.(1983-2000),Ballarina del G.D.N del Centre de lectura(1987-1989), Professora de gimnàstica correctiva i de manteniment a l’escola de Loli Alcaide.(1988- 1990), Monitora d’aeròbic, d’step i de gimnàstica de manteniment al Centre de Gimnàstica Reus(1991-1996). Des de 1987 i fins l’actualitat professora de dansa clàssica, dansa jazz i de gimnàstica de manteniment a l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus.


Belen Prieto Robles

Belen Prieto

Belen Prieto

Professora i coreògrafa de funky, instructora de hip hop i ritmes llatins. Instructora de step i aerodance. Formada a l Escola de dansa del Centre de lectura de Reus en les disciplines de clàssic i espanyol; a l’escola Anna Maleras en jazz i contemporani. Començà la seva formació de funky i hip hop a Orthos i La urban Dancefactory i l’ha completat en nombroses convencions a Barcelona.

S’ha instruït a la Broadway dance center de Nova York i a Djoniba’s dance center en danses africanes i dansa del ventre, i a les escoles més prestigioses de Los Angeles(Madonna Grimmes…). Ha dirigit cursos de formació anef-fead per a professors de hip hop, aerobic, step, ritmes llatins… Actualment és professora de funky a l Escola de dansa Centre de Lectura.


Montserrat Queralt Ferré

Montse Queralt

Montse Queralt

Va començar a estudiar dansa des dels cinc anys a l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus. S’ha presentat a exàmens fins sisè curs amb qualificació d’excel·lent a Tarragona. Ha assistit a cursos amb diversos professors que s’han organitzat tant a l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus, com a Barcelona i altres localitats. Ha pres part en els cursos de dansa barroca de Daroca.

Ha participat a diferents cursos de dansa tradicional i popular organitzades pel Sac de Dances i La Musca. Ha assistit a diferents sessions de classes a l’Institut Joan Llongueras, i a l’Institut del Teatre de Barcelona. També ha participat en els cursos d’adaptació curricular i programació del Grau Elemental de Dansa, cursos de música aplicada a la dansa, cursos d’Anatomia aplicada a la dansa i Pedagogia de la dansa. Ha realitzat un curs de pedagogia en l’àrea de música i dansa a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.


Àngels Rivero Bonillo

Àngels Rivero

Àngels Rivero

Estudis de dansa a l’Escola Ballet Studio de Tarragona cursos (1985-88), on cursà 1r,2n i 3r de comuns de la carrera de dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona, amb qualificació d’aprovat. Estudis de dansa a l’escola de ballet La Guineu de Barcelona, preparació del 4t curs de dansa Espanyola per l’Institut del Teatre de Barcelona, curs 1988-89. Primer curs d’Anatomia-Fisiologia i Patologia de la dansa a la Universitat de Saragossa, curs 1989-90.

Habilitació general per impartir docència en escoles de música i dansa, autoritzades a l’empara del Decret 179/1993, de 27 de juliol, pel qual es regulen les escoles de música i dansa (DOGG núm. 1779, de 4.8.1993) Resolució 2 de novembre de 2.000.Ballarina del Grup de Dansa Neoclàssica G.D.N del 1989 al 2003.

Ballarina solista i co-directora de l’Esbart Dansaire de l’Orfeó Reusenc de Reus.

Professora de dansa clàssica i jazz en diferents escoles de Reus, La Salle, Eduard Toda, Misericòrdia, Mongli, Ventura i Gassol (Morell), Reus 21 i Sant Josep, així com al Centre de Dansa de Cambrils.

Professora de Dansa en l’Escola de Dansa del Centre de lectura de Reus.