Disciplines

La dansa , en general, és una de les expressions més fortes de comunicació sense necessitat de fer ús del llenguatge parlat, deixant de banda les paraules per transmetre tot a través del cos i els seus moviments. Es considera que els seus beneficis són múltiples tant per a nens i nenes com per a persones de qualsevol edat, perquè -Modifica i ajuda, en els nens, a corregir problemes com com escoliosi, peus plans, arcs caiguts, entre d’altres. -Alinea El cos i estira les vèrtebres de la columna vertebral. -Proporciona Mobilitat muscular i articular. -Augmenta L’elasticitat de músculs i tendons. Desenvolupa flexibilitat, coordinació i ritme. -Desenvolupa l’agilitat, la imaginació, la memòria i la sensibilitat corporal. -Ajuda a combatre la depressió Millora l’autoestima i ajuda a reduir l’estrès . Estimula el treball en equip., tant per dones com per part d’homes, havent-hi grans ballarins de ballet masculins en la història com Nureyev, Julio Boca, etc.

ESPECIALITATS

 • Dansa clàssica: és reconeguda també com el ballet, tenint els seus orígens a França durant la monarquia de Lluís XIV, És un dels estils més tradicionals i practicats a tot arreu del món, on es destaca la finesa dels seus passos i la gran tècnica aplicada per part dels ballarins. Per la complexitat dels seus passos, es considera a la dansa clàssica com la base de les altres especialitats.
 • Dansa clàssica espanyola: és un gènere dins de la dansa que inclou quatre modalitats principals: la dansa espanyola estilitzada, anomenada també dansa clàssica espanyola, l’escola bolera, els balls populars i tradicionals (dansa de caràcter) i l’escola flamenca.
 • Dansa jazz: és una classificació compartida per una àmplia gamma d’estils de ball. Abans de la dècada de 1950, es refereix a la dansa originada a partir d’estils de dansa africana vernacla d’Amèrica. En la dècada de 1950 va sorgir un nou gènere de dansa jazz, la dansa moderna jazz, amb arrels en la dansa tradicional del Caribe. Un estil més polit és el Broadway jazz, que es balla en els musicals de Nova York i a altres ciutats. Empra múltiples tècniques com les del ballet clàssic, de la dansa contemporània entre altres.
 • Dansa contemporània: És una disciplina acadèmica jove que va néixer durant el començament del segle XX. També conegut com la investigació de la dansa, que podria incloure l’estudi analític i reflexiu dels tants aspectes relacionats amb la dansa com el nostre llenguatge ens permet imaginar en una contínua recerca de noves formes i dinàmiques. Per tant els seus ballarins han de dominar les tècniques de dansa moderna i clàssica
 • Funky: funk és un estil de música ballable que té el seu origen en els carrers de Nova York. La introducció de lletres més rapejadas i nous passos de ball van donar lloc al hip hop, En el hip hop i el funk es barregen passos del jazz, el break dance, els ritmes afro o la dansa contemporània. Els moviments, molt coreografiats i intensos, són tallants i expressius, i s’empren sobretot els braços i el tronc.

DIFERENTS GRUPS PER EDATS

 • Cursos d’iniciació: de 3 a 5 anys
 • Cursos Preparatori Elemental: de 6 a 7 anys
 • Cursos d’aprenentatge bàsic i Estudis Elementals: de 8 a 11 anys
 • Cursos d’aprofundiment: de 12 a 19 anys
 • Cursos de perfeccionament: Més de 19 anys

PETITS ARTISTES
Adreçat a famílies que vulguin que els seus fills coneguin la dansa i la música simultàniament. A partir dels 5 anys l’infant pot decidir quina de les dues branques artístiques vol seguir.

PREPARATORI ELEMENTAL (6 A 7 ANYS):
Aquests cursos estan pensats per ajudar als alumnes a escollir millor, més endavant, la branca d’ensenyaments que vulgui continuar. S’ofereixen dos classes de clàssic i una d’espanyol, o dues classes de clàssic i una de jazz.

ESTUDIS ELEMENTALS
Els alumnes que obtinguin una qualificació positiva al llarg dels cursos d’estudis elementals rebran el corresponent certificat acreditatiu (de 8 a 13 anys). Clàssic, Contemporani, Espanyol, Flamenc, puntes i música. Representació de l’obra de Pere i el llop de Prokovief al Teatre Bartrina al mes de març.

JUNIOR COMPANY
Treball de Dansa Clàssica, puntes i dansa contemporània, repertori de clàssic i contemporani per presentar-se a diferents premis, concursos i mostres de dansa de Catalunya (11 a 16 anys).

REPERTORI DE DANSA CLÀSSICA i CONTEMPORANI:
Preparació d’alumnes en repertori de clàssic, contemporani i flamenc i de la Jove Companyia per presentar-se a diferents premis, concursos i mostres de dansa de Catalunya, de l’Estat… i a l’estranger.

CLÀSSIC DE SOPORT I D’ADULTS
Per iniciar-se o mantenir-se en aquesta disciplina. Per als alumnes d’espanyol, jazz i contemporani que no realitzin amb assiduïtat aquesta tècnica.

BALLET FIT
Ballet, gimnàstica, jazz, elasticitat.

ELASTICITAT
Classes de treball físic per millorar l’elasticitat dels alumnes.

SEMINARIS I CURSOS:
Professionals de prestigi de totes les disciplines que impartiran masterclass en diferents nivells. Professors convidats de prestigi i gran qualitat:

 • Seminari de clàssic, contemporani, jazz, espanyol i funky
 • Curset de contemporani(Nadal)
 • Estiu dansa (Juliol)

 

PLA D’ESTUDIS MODERN:
Per tots aquells alumnes que sols fan jazz, funky i/o contemporani, us proposem: treball físic que us ajudarà a adquirir la col·locació correcta, amb un treball de Pilates i elasticitat. Si fas més 5 hores, podreu sol·licita l’exempció d’Educació Física